Online lessen

Tekenen, schilderen en/of boetseren: 4 lessen van een 1/2 uur, privé les  € 45 per maand.

Lessen beeldhouw technieken.
€ 30 per les à 3 uur, in een serie van 5 lessen achter elkaar. Exclusief materiaal.
Locatie: Kievitsweg 28a, Grijpskerk.
Kun je een les niet bijwonen, dan kun je die in de eerste of tweede groep inhalen.
Groepsgrootte: maximaal 6 personen.
Opgave:

een weekend tekenen, schilderen en boetseren:  27 en 28 juli ,  31 augustus en 1 september,  28 en 29 september ,  26 en 27 oktober

Kosten: € 125 voor een hele dag les, 2 dagen € 200, inclusief materiaal, koffie, thee en een heerlijke lunch.  Materiaal: houtskool, potlood, conté, papier, acrylverf, canvas, klei, plankjes en te gebruiken gereedschap. Lestijden: 9.30 uur tot 12.00 uur en van 13.30 – 16.00 uur.

1 dag tekenen, schilderen en boetseren
Iedere laatste zaterdag van de maand van april tot en met september geef ik een hele dag teken-, schilder- en boetseer les geven. Twee en een half uur in de ochtend en twee en een half uur in de middag met tussen de middag een heerlijke lunch. En natuurlijk staat de koffie en thee de hele dag klaar.

Tekenen, schilderen en boetseren op jouw manier, want eigenheid, uniek zijn, komt in jouw werk tot uitdrukking. In een vertrouwde omgeving kun je gaan experimenteren, niets is te gek en je leert basisvaardigheden, die je (kunt) gaan gebruiken om je verder te ontwikkelen. Hoe ga je vormgeven( wat ga je vormgeven): ga jij tekeningen, schilderijen of beelden maken? Wat ga je vormgeven? En wat is daarvoor nodig? Techniek? Ervaring? Visie? Ik kan je heel goed daarbij begeleiden of sturen, zodat jij in staat bent, datgene te laten zien, wat je wilt laten zien. Iedere laatste zaterdag van de maand van april tot en met september, kun je bij mij boetseren, tekenen of schilderen onder mijn begeleiding. Noem het een workshop. Je kunt geheel je eigen gang gaan, maar ik geef ook graag mijn kennis aan je door. Jouw werk is het uitgangspunt, jouw authentieke werk. Een creatieve dag, gezamenlijk met 5 – 6 anderen.
Je kunt met een eigen ontwerp of specifieke vragen komen, of maakt het werkstuk ter plekke.
Ik heet Marianne J Jansen en ben beeldend kunstenaar. Niet alleen kunstenaar, al bijna 40 jaar freelance docent.
Vanaf mijn 16-de besluit ik beeldend kunstenaar te worden. Een mooi beroep. Voorbeelden te over: in het Rijksmuseum en Stedelijk museum. Amsterdam, waar ik opgroeide, gaf genoeg voorbeelden. En als docent heb ik een passie ontwikkeld, om door te geven, wat er allemaal mogelijk is en hoe je vaardigheden op jouw manier je eigen kunt maken.
Kom langs met je wensen, en ik ga kijken, hoe wij daar samen invulling aan kunnen geven. Het materiaal is inclusief, papier, tekenmateriaal, canvas, acrylverf en klei. En natuurlijk kun je gebruik maken van de kwasten die ik voor de deelnemers (cursisten) beschikbaar stel. Tussen de middag is er een heerlijke lunch, waardoor je energie op peil blijft! De kosten: 1 dag à 5 uur, inclusief lunch en materiaal en mij daarbij: € 125. Je kunt je opgeven  per telefoon 06 14145206, of je email achterlaten en mij mailen op voor meer informatie.

Kosten: € 125 voor een hele dag les, materiaal, koffie , thee en lunch.
Materiaal: houtskool, potlood, conté, parier, acrylverf,canvas, klei, plankjes en te gebruiken gereedschap.
Volg je meerdere zaterdagen, dan geef ik je 15 % korting.

Workshop tekenen en schilderen in Sardinië.
Dit jaar weer naar Sardinië op een prachtige locatie: Mascaratu Country Houses, tussen Arzachena en Cannigione! Ik geef een workshop tekenen en schilderen van 27 april tot en met 2 mei 2025, 6 dagen cursus!
Deze workshop is ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Deelnemers zullen de prachtige omgeving van de Smaragdkust in een schetsboek of op papier en canvas vastleggen met behulp van een verscheidenheid aan technieken, waaronder schetsen, kleurenmenging, schilderen en nieuwe manieren vinden om op een fantasierijke manier ideeën te ontwikkelen. Ik zal je door deze creatieve reis leiden en de prachtige streek en flora van de Smaragdkust laten ontdekken. We willen de groep deze keer intiem houden voor persoonlijke aandacht, maximaal 12 deelnemers per week.

Optioneel: excursies,onder andere een bezoek aan een archeologische vindplaats, wandeling langs het strand en mogelijke duik, een bezoek aan een markt en een bezoek aan een plaatselijk stadje. Excursies zijn afhankelijk van het weer en definitieve deelnemers. Breng een zonnig en flexibel humeur mee, een bikini of zwembroek, goede schoenen en een sportieve outfit, we willen u het echte Sardinië laten ervaren!

Opmerking: Sommige materialen kunnen tijdens de cursus worden aangeschaft. Er wordt een lijst met vereiste materialen verzonden voordat de cursus start.

6 dagen cursus, 7 overnachtingen, 7 x ontbijt en 7x diner of lunch.
Locatie: Mascaratu
Kosten: € 1045, exclusief reiskosten, verzekeringen en excursies. Vervoer ter plekke is niet inbegrepen. Er wordt afhankelijk van de inschrijvingen bekeken of het beter is twee personen auto`s te huren of 1 mini van.
Opgave: